Xavi

De kater waar het allemaal mee begon.. 

Tijdens mijn zoekacties kwam ik terecht bij de fokster van Xavi (Linda Bettonviel-Chatelin van Cattery Lavangi's). Linda is een lieve vrouw met al wat jaren ervaring met het fokken van Britten en ook nog in deze mooie kleur. We kregen contact en al snel konden we komen kijken. Niet voor een kitten, maar juist om te zien hoe ze alles deed en hoe de poezen waren. Ze had op dat moment ook geen nestje. De klik was er meteen, ze liet vol passie en liefde haar prachtige dames zien. De manier hoe ze met haar dieren omging was precies zoals ik het zelf ook zou doen. Het voelde goed en we besloten er voor te gaan! 

 

Een paar maanden later werd Xavi geboren. Toen hij zes weken oud was mochten we komen kijken. En ja.. Je bent meteen verliefd. We konden niet wachten totdat hij bij ons zou komen wonen, maar we hadden er wel voor gekozen dat hij zestien weken bij zijn mama en broertjes bleef. Ik wist dat het beter zou zijn als hij langer bij zijn moeder zou blijven, dit gaf minder kans op stress gerelateerde gezondheidsklachten als hij later groot zal zijn.  

 

Toen Xavi de leeftijd had om zijn moeder te gaan verlaten kwam hij in een huis terecht met een hond die katten heel erg leuk vindt om achterna te rennen. Dat was niet leuk. Loulou vloog op Xavi af en hij kroop snel onder de bank. Gelukkig leerde Loulou snel dat hij nu ook deel uitmaakte van de familie en ze zijn nu onafscheidelijk!


Sinds oktober 2020 woont Xavi niet meer bij ons.. Hij vertrouwde Lizzy niet meer naar haar eerste nestje en hij vond Ryan, onze zoon (toen nog baby) maar eng. Hij woont gelukkig dichtbij en we zien hem nog regelmatig. Hij heeft het heel fijn en is echt weer helemaal opgebloeid. Geen makkelijke keuze maar achteraf zeker de juiste geweest. Xavi wordt volop verwend bij Ilja!